Alumínium felületkezelés, eloxálás Magunkról Tevékenységünk Levél küldése Szinskála Elérhetőség

Alumínium felületkezelés, eloxálás |  Alumínium eloxálás, fekete eloxálás |  Alumínium eloxálás, alumínium felületkezelés
Vegyi felületkezelés, vegyi korrózióvédelem

Alumínium eloxálás, fekete eloxálás

Cégünk alumínium eloxálás, ezen belül fekete eloxálás és színes eloxálás készítésével is foglalkozik. Mit is takar valójában az eloxálás, miért válasszuk az alumínium felületének megóvására ezt a módszert?

Az alumínium eloxálás eljárásának lényege:

Az alumínium és ötvözetei levegőben igen gyorsan oxidálódnak, és a fémen jól tapadó, átlátszó, vagy fehéres, vékony oxid réteg keletkezik. A fém korrózióellenállását az oxidhártya vastagságának mesterséges növelésével lehet fokozni. Ez az eloxálás elsődleges célja.

Fekete eloxálás: gyakran alkalmazott megoldás, azt jelenti, hogy az eloxálás utáni színezés során fekete színt kap a termék.

Az alumínium eloxálás, eloxálás lépései:
  1. Előkészítés: Zsírtalanítás, lúgos pácolás, semlegesítés. Célja: fémtiszta felület.
  2. Eloxálás : A munkadarabokat megfelelő felszerszámozás után egy erre a célra kialakított "eloxáló kád" vezető sínére akasztva történik híg sav (pl. kénsav) oldatába mártva elektromos áram segítségével. Cél: mesterséges, porózus oxid réteg kialakítása.
  3. Színezés: Az anódos oxidréteg póruscsatornái a színezéket abszorbálják, ezt felhasználva lehet előállítani a jó minőségű, élénk színű felületeket, amihez szerves színezőanyagot tartalmazó oldatot használunk megfelelő festékkoncentrációban. Lásd: színkatalógus.
  4. Üzemünkben a leggyakrabban kért a fekete eloxálás, a natúr eloxálás (színtelen), de vállalunk különböző színes eloxálást is.
  5. Oxidréteg tömítése: A korrózióállóság és a színezett felület színtartósságának növelésére a bevonat póruscsatornáit tömíteni kell.

Utoljára frissítve: 2012. November 08.